Zo zorg jij voor een ideaal thuiskantoor

Zo zorg jij voor een ideaal thuiskantoor

Steeds meer Nederlanders werken een of meerdere dagen per week vanuit huis. Hartstikke makkelijk natuurlijk, want je hoeft zo de deur niet uit. 

1. Scherm op ooghoogte
In een thuiskantoor staat een computerscherm vaak veel te laag. Hierdoor moet je naar beneden kijken en kun je een zere nek krijgen. Zet je scherm daarom op ooghoogte. Gebruik bijvoorbeeld een paar pakken papier om jouw beeldscherm te verhogen. Wil je het direct goed aanpakken? Kies dan voor een in hoogte verstelbaar bureau. Je kunt het bureau dan zo hoog zetten dat het scherm precies op ooghoogte staat. Zodoende kijk jij dus altijd recht vooruit en voorkom je nekklachten.

2. Breng een likje verf aan
Een wit en kil kantoor is natuurlijk niet lekker werken. Een likje verf kan in dat geval ook wonderen doen. Wil je rust? Kies dan voor blauwe of groene muren. Dit zijn namelijk rustgevende kleuren. Wil je jouw kantoor een energieke uitstraling geven? Dan kan een rode muur je hierbij helpen. Daarnaast kun je natuurlijk ook warme kleuren op jouw muren aanbrengen. Dit zorgt er vaak voor dat jij je fijn voelt in jouw thuiskantoor.

3. Breng een gietvloer aan
Wil jij een strak thuiskantoor? Dan doe je dit natuurlijk niet alleen met een likje verf. De vloer verdient namelijk ook aandacht. Een gietvloer is in dat geval zeker het overwegen waard. Zo’n vloer is niet alleen strak, maar ook nog eens stevig, vloeistofdicht en krasvast. Dit is zeker het geval wanneer jij de vloer aan laat brengen door M2 Vloeren in Amersfoort. Zij voorzien de gietvloer namelijk van een speciale toplaag, waardoor de vloer goed beschermd is. Bovendien kun je zelf de kleur en de afwerking van je vloer bepalen, wat jouw thuiskantoor natuurlijk helemaal afmaakt.

4. Schaf een goede bureaustoel aan
Werk jij vaak achter een bureau? Dan is het belangrijk dat jij een goede houding aanneemt. Zo is het bijvoorbeeld van belang om goed te zitten. Een goede bureaustoel is daarom ook essentieel in jouw thuiskantoor. Maar wat is nu eigenlijk een goede bureaustoel? Een stoel die op verschillende manieren verstelbaar is. Zo moet jij jouw stoel in hoogte kunnen verstellen, maar ook de rugleuning moet verstelbaar zijn. Tevens is het makkelijk wanneer jij de armleuningen afzonderlijk kan verstellen. Wil je het helemaal goed doen? Kies dan voor een stoel waarvan je ook het zitvlak nog naar voren of achter kunt verplaatsen.

5. Kies een ruimte met voldoende licht
Werken in een donkere ruimte is niet aan te raden. Van daglicht krijg je namelijk energie, waardoor je een stuk productiever wordt. Je doet er daarom goed aan om in een kamer te werken waar voldoende daglicht is. Is dit niet mogelijk? Zorg dan dat er voldoende verlichtingsbronnen in je thuiskantoor staan. Een interieuradviseur kan je helpen bij het opstellen van een lichtplan.