Alle soorten garagedeuren met loopdeur op een rijtje

Alle soorten garagedeuren met loopdeur op een rijtje

Garagedeuren met een loopdeur zijn ideaal voor als je de garage snel in en uit wilt kunnen gaan.

Bijvoorbeeld omdat je iedere dag met de fiets naar het werk gaat of omdat je een kantoor aan huis hebt en bezoekers via een normale deur wilt kunnen ontvangen. Hoewel veel mensen een garagedeur met een doorloopdeur kunnen waarderen, weet nog lang niet iedereen welke mogelijkheden er zijn.

Met andere woorden: welke soorten garagedeuren zijn er verkrijgbaar die je van een doorloopdeur kunt voorzien? In dit artikel bespreken we daarom alle soorten deuren waarbij dit mogelijk is. Voor een handig totaalplaatje, kun je ook dit overzicht van garagedeuren met loopdeuren bekijken.

Sectionaaldeur met loopdeur

Sectionale garagedeuren zijn uit smalle panelen opgebouwd. Dit worden ook wel secties genoemd, vandaar de naam sectionale garagedeur. Tijdens het openen worden de panelen één voor één vlak onder het plafond in de garage gehangen. Er is ook een variant verkrijgbaar die zijdelings wordt geopend. Ideaal voor situaties waarin je het plafond in je garage vrij wilt houden. Bij sectionale deuren wordt de doorloopdeur niet in het deurblad zelf verwerkt, maar direct naast de garagedeur geplaatst. Zo ontstaat er een afzonderlijke ingang.

Kanteldeuren met loopdeur

Kanteldeuren waren jarenlang de meest gebruikte garagedeur. Dat komt omdat de ongeïsoleerde variant relatief gezien goedkoop is, maar door zijn degelijke ontwerp jarenlang mee gaat. Bij kanteldeuren kan de doorloopdeur direct in het deurblad worden verwerkt waardoor deze tijdens het openen van de garagedeur mee kantelt.

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren hebben eigenlijk geen doorloopdeur, maar door hun ontwerp creëer je wel het effect van een doorloopdeur. Dit type garagedeur is namelijk opgebouwd uit twee deurbladen die afzonderlijk van elkaar geopend kunnen worden. Het grote voordeel van openslaande deuren, is dat ze geen ruimte in de garage innemen, zodat je de ruimte volop tot je beschikking hebt.

Garagedeuren en materiaalkeuze

Garagedeuren worden doorgaans van aluminium, staal of hout gemaakt. Ieder materiaal heeft onderhoud nodig. Denk aan een periodieke verfbeurt en het schoonmaken van het deurblad. Met name zaken zoals vogelpoep kunnen (net zoals bij auto’s) de laklaag op den duur beschadigen. Het is dus belangrijk om dergelijke viezigheid niet te lang op het deurblad te laten zitten.

Neem de tijd om je te oriënteren

Garagedeuren met een loopdeur kunnen, net zoals bij de andere soorten deuren voor garages, nogal in prijs verschillen. Daarbij speelt onder andere het materiaal waarvan de deur gemaakt is een rol, maar ook zaken zoals de kwaliteit van het materiaal, garanties en services.

Daarom is het goed om niet direct bij de eerste de beste garagedeur specialist een bestelling te plaatsen, maar minimaal 3 offertes bij verschillende bedrijven aan te vragen. Zo kun je de verschillen tussen de bedrijven in kaart brengen. Niet alleen de prijsverschillen, maar ook de verschillen in garanties en services. Staar je dus niet blind op de prijs, maar kijk naar het totaalplaatje van de offertes die je ontvangt. Zo weet je straks zeker dat je tot de beste koop komt!