Groene U-Heating Store ECO Pump Switch HY-02 Vloerverwarming Pompschakelaar

43,25
De beste prijs bij bol.com


Merk:
Categorieën:
Kleur:
Groen

Gratis verzonden
Op werkdagen voor 23:59 besteld, morgen in huis
Retour Binnen 30 dagen na ontvangst
Bezorgd door PostNL

Over Groene U-Heating Store ECO Pump Switch HY-02 Vloerverwarming Pompschakelaar

De automatische pompschakelaar zal de circulatiepomp van de vloerverwarming inschakelen als de temperatuur van het aangevoerde CV-water vanuit de ketel hóger is dan de ingestelde temperatuur (bij warmtevraag) en uitschakelen als deze lager is dan de ingestelde temperatuur. Dit zorgt ervoor dat de pomp niet 24 uur per dag ingeschakeld is en dat kan aanzienlijk in de energiekosten schelen.

Verder is de pompschakelaar voorzien van een pompbeveiliging, die ervoor zorgt dat de pomp voor ongeveer 1 minuut wordt ingeschakeld als er 24 uur achterelkaar geen warmtevraag geweest is (dit om vastlopen van de pomp te voorkomen in bijvoorbeeld de zomerperiode).

De ECO Pump Switch wordt geleverd met een kabel van ca. 3 meter lang, die is voorzien van een clipsensor. Deze sensor dient op de aanvoerleiding naar de vloerverwarming bevestigd te worden. Voor correcte werking is het van belang dat de sensor goed contact maakt met de aanvoer. De clip, waarin deze sensor zit, is dusdanig ontworpen, dat deze handmatig verbogen kan worden. Hierdoor kan de sensor op aanvoerleidingen van vrijwel elke diameter bevestigd worden.

Materiaal:
Kunststof
Voorraad: